Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs

Doa Untuk Anak Mama

~Bismillahirrahmanirrahim~
Ya Allah,
Lindungilah anakku dengan sebaik2 perlindunganmu.
Jauhi dia dari segala bahaya makhluk2 ciptaanmu.
Kurniakan dia akal yang bijak,
Akhlak yang soleh juga sifat2 yang terpuji.
Dengan izin mu Ya Allah, aku memohon.
jadikan dia anak yang mendengar kata ibu dan bapa serta hamba yang sentiasa sujud kepada Mu
~Amin~

Doa Nabi Yunus

Allahumma, la ilaha illa anta. Subhanaka, inni kuntu minazzhalimin "

Ya Allah, tidak ada Tuhan selain Engkau. Maha Suci Engkau. Sungguh aku ini termasuk orang-orang yang zalim’.

Doa Memperbanyakkan Susu Ibu

"Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kehidupan ku, banyakkanlah susu ku untuk bayi ku, dan permudahkanlah perjalanan ku untuk menyusukan anak ku agar menuruti segala yang telah Engkau syariat kan."

"Ya Allah, seberapa banyak susu yang aku perolehi hari ini, penuhi lah dengan rahmat Mu dan keberkatan Mu, susu yang sedikit menjadi banyak dan kenyang buat anak ku."

Pages

Monday, October 3, 2011

konvo kembali lagi

Assalamualaikum...


Hari baru di minggu baru.. Monday Blues ker?? hope tak la kan..heeee...


Minggu ni UM dah start konvo.. Bila konvo jer..mula la jalan kat sini super duper jammed.. Parking susah nak dapat.. mcm2 lagi lah.. tp yang best..ada PESTA KONVO (betul2 depan office den).. kat sini diorg panggil FESKUM... Mula la teringat time konvo masa belajar kat UPM dulu2..rasa best jer.. terutama Pesta KONVO dia..best giler..mcm2 ada.. mcm iklan ASTRO lak... balik kuliah jer..confirm melencong ker bukit ekspo. 


Oppss..apa kaitan bukit ekspo gn konvo kan?? sbb dulu (mcm lama jer kan) PESTA KONVO kat UPM buat kat BUKIT EKSPO..betul2 depan kolej den.. apa lagi..turun jer bas terus la berjln kaki g sana..cari apa2 yg patut...tp..mcm dah lama kan UPM xbuat pesta konvo kat bukit ekspo...xtau nape..maybe sbb nak cut cost kot.. Masa aku konvo dulu pon..dah xde pesta konvo kat sana..yang ada just kat area2 dewan besar jer..tp aku xde la kisah sgt..sbb feel nak g pesta konvo tu xbape nak ada..feel KONVO mengatasi segalanya... 


Alhamdulillah..dah 2 kali aku konvo.. 1st masa diploma (time ni dapat gn SULTAN SELANGOR- bangga giler) 2nd time konvo masa Degree (ni hari last konvo UPM..sedih sikit sbb xsemua family member dpt dtg..ye la..hari selasa kan..petang lak tu..) Apa2 pon semua dah selamat.. bila la nak rasa konvo yg ke-3 lak kan..doa2 kan aku ek..niat dah ada..tp xtau bila...


ok la.... ni aku tempek gambar FESKUM UM tahun ni.. nape letak UM bukan UPM..saje jer..sbb skrg ni kan tengah konvo kat UM..heeee








muaaahhhh :D

2 comments:

Kolek Kecil said...

Dekat dah konvo UPM. depan dewan besar dah dibuat landskap baru.

Nafieza said...

oh yer ker...bila konvo upm? ramai tak kawan2 kita yg konvo tahun ni?

Post a Comment